28 Eylül 2015

NIVEA PURE & NATUREL ACTION JASMINE ROLL-ON ALÜMİNYUM İÇERMEZ

Merhabalar
Bu gün Antiperspirant ve alüminyum sorununa el atalım istedim.
Tabi ki Hiç kimse ter kokmak istemez. Bu ter kokusunu önlemek için türlü çareler peşindeyiz. En pratik ve etkilisi güzeel bir duş alıp ardından misss gibi deodorantlar roll-onlar parfümler. Ama her şeyin bir bedeli var. Deodorantlar Roll-on lar hem çevreye hem vücudumuza zararlı maddeler içeriyor. En popüler (!!) olanı ise Alüminyum!!
Eskiden, yani Deodorantlar falan bulunmadan önce Alüminyum kristallerini süren toplumlar varmış. Yani ter kokusuna karşı etkili bir madde. Ama sorun sağlığa zararları.. Alüminyum sadece deodorantlarda mı var?? Hayır. Tıpta damar büzücü kanamayı engelleyici olarak kullanılmakta.
Neden bu kadar dikkatimizi topladı daha önce bir çoğumuz bi haberdi zararlarından.
Şahsen Ben çok fazla paraben koruyucu alüminyum takibinde değilim ama temiz içerikli ürünlere de tabi ki öncelik veriyorum. Gel gelelim meme kanserindeki artış, bilim adamlarının çalışmaları vs kafamı pek bir kurcaladı. E yazılarımı takip edenler az çok bilir araştırmadan yazmam!! 
Çünküüüü Alzehimer ve Meme Kanseri ile bağlantısı olduğu düşünülüyor ve üzerinde 10 yılı aşkın bir süredir araştırma yapılıyor. Kesin kanıtlanmış bir tanı yok ama kanserli hücrelerde Alüminyum bileşenleri bulunuyor!!! Alzehimer la ilikisi daha netleşmiş durumda, hala araştırılıyor.. Ki Alüminyum, Paraben- Kanser ilişkisi kanıtlansa da kişisel kanaatim açıklanmayacağı yönünde!! Milyarlarca Dolarlık Sektör!!!
Yani kızlar durum şüpheli. E durum böyle iken biz de ufak ufak elimizi bu maddeleri bulunduran ürünlerden çekelim!! Her gün defalarca cildimize sürüp sürüp durmayalım. 

Ben yıllardır Rexona kullanırım neredeyse 10 yıl.
Ve ilk defa değiştirdim Nıvea aldım. Tabi ki piyasa da daha farklı temiz içerikli ürünler satılıyor ama benim için ulaşılabilir olması birinci sırada çünkü Doğu da yaşıyorum. Öyle Gratis watsons Rossman vs hiiiç biri yok. Migros var ve bir kaç küçük kozmetik mağazası:((
Yani önce ulaşılabilir sonra temiz içerik. Bunu da şimdilik Nıvea da buldum.
Alüminyum yok.
Koruyucu ve Paraben yok.
Pudrasız.
Gözenekleri Tıkamıyor.
Kokusu güzel, Yasemin kokuyor.
Ter kokusuna karşı etkili.
Giysilerde kalıntı leke bırakmıyor.
Kızlar kısaca ben çok beğendim. İyi anlaştık. İçim de rahat, gönül rahatlığıyla kullanıyorum. Heeeerkese tavsiye  ederim. 
Umarım işinize yarar.
Hoşçakalın..


6 yorum:

  1. bende de risk olduğu için aliminyumsuz tercih ediyorum ama bu zamana kadar olan da olmuştur gibime geliyor :-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünüyordum ama yine de zararın neresinden dönsek kardır:)

      Sil
  2. ama ben blogu yeni gordum ve hemen takibe aldim 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam canım bende geliyorum senin bloga :))

      Sil
  3. Etkisi ne kadar sürüyor peki?

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bende temiz bir şeyler arıyordum bunu gördüğümde almalıyım canım:))

    YanıtlaSil