10 Haziran 2016

ALOE VERA YAĞI - Evde Aloe Vera Yağı Yapımı

Merhabalar
Bugün Organik İşlerde Aloe Vera Yağı Yapımı var.
Hepimiz sağda solda kozmetik ürünlerde ve özellikle bu aralar çok popüler olan LR markasının Aloe vera lı ürünlerini duyuyoruz. Cilt hastalıklarına çok iyi geldiğini biliyoruz. Peki nedir bu Aloe Vera?
Tıbbi olan ve ülkemizde kullanılan ismi Sarısabır. Aslında Zambak Familyasından bir bitkidir. Görüntüsü dikensiz kaktüs gibidir. Evlerde balkonda bahçede çok bakım istemeden yetiştirilebilir. 
İçinde 18 aminoasit, 20 mineral, 12 vitamin ve çok sayıda enzim bulunur dolayısıyla tıpta çok kullanılan bir bitkidir. Kabuk kısmı müshil etkisi gösterir.
Bize lazım olan yani Cilt için kullanılan kısmı içindeki Jeli.
Aloe Vera jeli cilt ve saçta sayısız fayda sağlıyor.
Özellikle Yara,Yanık, böcek sokması, Güneş yanıklarında hızlı tedavi özelliğiyle evde bulunması gerektiğine inanıyorum ve evimde yıllardır yetiştiriyorum.Küçük mutfak kazalarında ucundan biraz kırıp sorunun olduğu bölgeye sürüyorum. Hem yangı hissini alıyor hemde hızlı iyileşme sağlıyor. Sedef ve Egzema gibi cilt hastalıklarına da iyi geldiği söyleniyor ama bunu deneyimlemediğim için bişey söylemem doğru olmaz..
Aloe Vera jelinde bulunan mineral ve aminoasitler sayesinde cilt güzelliğine müthiş katkı sağlıyor. Kuru ciltlere nem veriyor, sivilceler üzerine sürüldüğünde hızlı iyileşme sağlıyor. Bunu da ciiltteki kan dolaşımını artırarak sağlıyor.
Ben haftada bir falan özellikle peeling sonrası, evdeki bitkimin ucundan koparıp içindeki jeli göz çevresi hariç tüm yüzüme maske gibi kullanıyorum. Ertesi güne yumuşacık ve daha aydınlık bir ciltle uyanıyorum.
Bu evdeki bitkinin Jeli yani Saf hali hassas ciltlerde kaşınma ve batma yapabilir!! Minik bir bölgede test etmeden tüm yüze uygulamayın!!
Gelelim benim yağı yapma amacıma.
Ben Lekelere de çok iyi geldiğini duydum. İnternette çok sayıda yorum okudum. Dedim ya ben haftada bir yaptığım için lekelerdeki etkisini görmem mümkün değil.
Netten yaptığım araştırmalar sonucu Aloe Vera yağı yapmaya karar verdim. Daha önce evde Gül Yağı yapımını yazmıştım buradan ulaşabilirsiniz. Evvelinden de Kantaron Yağından idmanlıyım:) Yani bişeylerin yağını doğal katkısız şekilde çıkarmanın yolunu biliyorum.
Evdeki Aloe Vera bitkimin olgunlaşmış yapraklarından, 4 tanesini Köke yakın yerlerinden kırıp aldım. İnternette bir tane büyük yaprak diyor ama ben yoğun bişey olsun istediğimden ve nasıl olsa kökü bende diyerek malzemeyi bol koydum :))
Aloe Vera yapraklarını ellerimle hafiften ezerek parçaladım ya da doğradım diyelim. Metalle temas etmemesi gerektiğinden ellerimle parçaladım.

Cam kavanoza doldurdum. İnternetteki tarifte 1 lt zeytinyağı diyor ama ben yine ona uymadım kendi bildiğim yöntemle yaptım. Yani resimde de gördüğünüz gibi üzerini bi kaç parmak geçecek kadar zeytinyağı koydum.Dediğim gibi yoğun özlü bişey olsun istiyorum. 
Evvet yağımız hazır. Şimdi bu kavanozu balkona güneş gören bir yere koyuyoruz. Mümkünse her gün ya da aklınıza geldikçe tahta bir kaşıkla kavanozdaki Aloe Vera parçalarını eziyoruz. 
Aloe Vera lı kavanozumuzu 20-30 gün güneşte kalıyor yani bir ay kalsa tadından yenmez:)
Sonrasında kavanozu bir süzgece boşaltıp süzdürüyoruz. Süzgecin altına bi kap yerleştirmeyi unutmayın tabi ki:)) Aloe Vera Parçalarını elimizle iyice eziyoruz. Çıkan yağı Koyu renkli bir şişeye dolduruyoruz, Koyu renkli olmalı ışıktan ve güneşten etkilenmesin. Ben şurup şişesi kullanıyorum sizde öyle yapabilirsiniz. Serin bir yerde ya da buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Yaklaşık bir yıl ömrü var. 
Evet ben yağımı yaptım güneşe koydum. Olduktan sonra kullanmaya başlarım. Sonuçlarını etkilerini yine paylaşırım merak etmeyin ;)
Umarım işinize yarar.
Hoşçakalın..

17 yorum:

  1. Çok güzel bende yetiştiriyorum tarifi mutlaka deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her eve lazım bence.Deneyince haber verin merak ederim😊

      Sil
  2. harika bir fikir ya bayıldım eline sağlık! bulunca ben de alacağım şu aloe den =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Migroslara geliyor bazen oradan bulabilirsin😊

      Sil
    2. Migroslara geliyor bazen oradan bulabilirsin😊

      Sil
  3. etkilerini merakla bekliyorum o zaman..

    YanıtlaSil
  4. Emeğinize sağlık, bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
  5. Cilt sivilce lekelerim için denemedğim ürün, ilaç vs kalmadı. Sivilcelerimle oynamadığımm halde geçince izi mutlka kalıyo. Bir de bunu deneyeyim. İyi ki gelmişim bloguna aydınlattın bizi:) Bende bloguma beklerim. Takiptesiniz.Sevgilerle :)

    YanıtlaSil
  6. Nasıl yağınız lekelere iyi geldimi

    YanıtlaSil
  7. Yağın rengi hangi tonlarda oluyor

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar nette aloe vera yağ konusunda araştırma yaparken sizi buldum ve tarifinize göre yarım litre yağdan yaptım ama 3 gün sonra kötü kokmaya başladı ve çöpe gitti maalesef.Sebep de sanırım yaprakları yıkamış olmam :)Bu gün koçtaştan yeni aldım ve gene yaptım ama sadece sildim bakalım bu sefer sonuç nasıl olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemeklik zeytinyağı kullanabilirmiyiz alovera yagi yaparken

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  9. Ya da kişin yapmak ıstersen ne kadar süre beklememiz laz8m

    YanıtlaSil
  10. Ben yaptım ne kadar beklettikten sonra kullan maya basliycam

    YanıtlaSil
  11. Ya youtubede izledim bir çok yerde izledim bu nasil aloevera yagi olur yanlis bu paylasimlarin basligi yanlis bitkinin kendi özünden yapilan bir yağ degil nasil buna aloevera yagi diyebiliyorsunuz bence bunu youtubede ve vloglarinda paylassnlar aloevera ve zeytin yagi ile yapilan karisim demeli benim gibi normal bitkinin kendi özünden cikan yagin nasil elde edildigini arayanlara engel oluyorsunuz

    YanıtlaSil