07 Haziran 2016

BREZİLYA FÖNÜ- KALICI FÖN-KERATİN BAKIM

Uzun aradan sonra tekrar Merhabalar
Uzun ara İş güç ve memleket ziyareti sonucu olmuştur bilginize :)
Yaşadığım şehirde güvendiğim sevdiğim ya da memnun olduğum bir kuaför maalesef yok. En son saçlarımın kırıklarını aldırmaya gittiğimde kırpılmış saçlarla döndüm saç kesmeyi bile beceremeyen kuaförler var gerisini siz düşünün.
Hal böyle olunca Memlekete gider gitmez Hemen kendimi kuaförüme attım:) önce boya sonra Brezilya Fönü ve son olarak kesim işlemini gerçekleştirdik. 
Size bugün,1,5 aydır kullandığım çok memnun kaldığım Brezilya Fönünden bahsedeyim istedim. Benim saçlarım Kuru Kabarık Elektriklenen dalgalı bir yapıda. Şekil vermeden mümkün değil sokağa çıkamam. İlla saç tutucu sprey jöle vs. ya da düzleştirici uygulamam gerekiyor dolayısıyla bu işlemler hayatımdan çok çalıyor:( Şöyle rahat pratik bir şey olsun istedim ve Brezilya Fönü yaptırdım. İnanılmaz mutluyum rahatım. Sakin düz kabarmayan elektriklenmeyen sadece besleyici serum kullandığım saçlarım var. Ve merak edenlere saçlarından muzdarip olanlara düz saç isteyenlere anlatayım istedim:)
Peki her yerde duyduğumuz yaptırmaya cesaret edemediğimiz kafamızda bir sürü soru işareti oluşturan Brezilya Fönü nedir??
Brezilya Fönü, isminden de anlayacağımız gibi Brezilya da, İhtiyaçtan doğmuş ve zamanla tüm dünya ya yayılmış, saçlara keratin yükleyerek 4-6 ay arasında kalıcı düzlük ve parlaklık sağlayan işlemdir. İhtiyaçtan doğmuş çünkü Brezilya da yaşayan kadınların saçları hem genetik hemde tropikal etkenlerden dolayı Kıvırcık ve Kabarıkmış:) Sonra bu saçları nasıl zapturapt ederiz diye düşünmüşler ortaya Brezilya Fönü çıkmış. Bulanın ellerine sağlık diyorum her defasında:)
Bu işlemi yaptıran bir kaç arkadaşım var ve çok ta mutlulardı her defasında mutlaka yaptır diye fikir verdiler en sonunda gözümü karartıp yaptırdım.
Saçınızı boyatacaksanız önce boyanızı yaptırmanızda fayda var ben önce boyamı yaptırdım bir hafta sonra Brezilya Fönüne başladık. Bu işlem için kendinize bolca vakit ayırmalısınız. İşlem ortalama 3 saat sürüyor :(
Saçlar öncelikle Brezilya Fönü için Sls ve Sodyum yani tuz içermeyen bir şampuanla iyiiicee yıkanıp durulanıyor. Ardından hafif nemli kalacak şekilde kurutuluyor. Kurutuma işleminden sonra Sıvı Keratin yani Brezilya Fönü dediğimiz o sıvı karışım saça boya sürer gibi ince ince tutamlar halinde özenle sürlüyor ve streç filme sarılıp bi süre bekleniyor Bu başlangıç işlemi bile en az bir saat sürüyor :( Ardından Fön işlemine geçiliyor. Yani saçınızda Sıvı Keratin varken yine çok ince tutamlar halinde saçlara fön çekiliyor ki bu da uzun süren bir işlem :( Tek bir tel dahi atlatmadan saçlara fön çekiliyor. Fön işlemi de bittikten sonra kuaförünüz yorulmuş siz de sıkılmış oluyorsuunuz :)) Biraz mola ardından da yüksek ısılı bir düzleştiriciyle saçlara pres yapılıyor. Bu işlemler bittiğinde saçlarınız pırasa gibi dümdüz ama günlerdir yıkanmamış gibi tepenize yapışmış gibi kirli görünüyor :)) Bazı yaptıranlarda kötü koku olduğunu ya da göz yanması olduğunu duydum ama bende bunların hiçbiri olmadı. Ne kötü koku oldu ne saçlarımdan dumanlar çıktı ne de gözlerim yandı. Zaten kullanılan ürün Sağlık Bakanlığından onaylı bir üründü. Not: Kuaförüme çok güvenirim Kral kuafördür kendisi :)
Bu Brezilya Fönünde Sağlığa zararlı olan şey Formaldehit denen madde. Bu madde Kansorejen bir etki gösteriyormuş özellikle Akciğerlerde. Bu yüzden Ucuz olsun diyip güvenmediğiniz ne olduğunu bilmediğiniz salonlarda yaptırmayın amman diyim!!
Zaten benim bugüne kadar yaptırmama sebebim de buydu. Kuaförümle görüşüp gönül rahatlığıyla yaptırdım.
Evet Brezilya Fönü müzü yaptırdıktan sonra saçlarımıza toka takmıyoruz
Saçları kulak arkası yapmıyoruz
Uyurken de azcık dikkatli uyuyoruz ki saçlarımız birbirine dolaşmasın. Dolaşırsa da ya da düzlüğünü korumak için sık sık ince dişli bir tarakla tarayın. Kuaförüm böyle yapmamı tavsiye etti bende sık sık taradım ve hiç dolaşmadı.
Yani o düz şekli mümkün olduğunca koruyoruz çünkü saçınız nasıl şekil alırsa o öyle kalıyor :) Ha bir de saçlarınızı nasıl ayırdığınıza da dikkat edin o şekilde yaptırın. Sonra şekil vermek zor olabilir.
Ertesi gün tekrar kuaföre gidiyoruz ve tekrar Pres işlemi yapılıyor. İkinci günde aynı dikkatle saçlarımızın şeklini koruyoruz!! 
3. gün tekrar gidiyorsunuz ve saçlar yıkanıyor:)) Bittiii. Brezilya Fönü tamamlanmış oluyor. Ben 3. gün gitmeyip evde kendim yıkadım. Atlas tan dolayı zaman problemim vardı kuaförüm de sen kendin yıkayabilirsin dedi. Sadece Şampuana dikkat etmek gerek. Brezilya Fönü uygulanmış saçları normal şampuanlarda bulunan içerik bozuyor yani Fönünüzün süresini kısaltıyor. Bunun için Tuzsuz Şampuanlar var onlardan alıp kullanıyorsunuz. Ama benim kuaförüm yaptığı işleme çok güvendiği için normal şampuanını kullanabilirsin dedi:) Ben tuzsuz şampuan almadım onun yerine saçlarımı Atlas ın şampuanıyla yani dalin le yıkıyorum:) Dalin şampuanda da Sodyum ve SLS bulunmuyor. Saçım boyalı olduğu için biraz sertleştiriyor ama zaten saç kremi kullandığım için problem olmuyor:)
Evet Brezilya Fönümüzü yaptırdıktan sonra gelelim kullanım şeklinee..
Saçımızı Tuzsuz Şampuanla ya da Dalinle yıkayıp çıkıtık İşte Püf noktası burada!! Saçları tamamen kurutmak!! Eğer saçlar nemli ya da ıslak kalırsa normal halini alıyor:( Ama tamamen kurutursanız saçlarınız düz sakin ve parlak oluyor. Haa kuaförde çekilmiş bir fön gibi beklemeyin! Şöyle tarif edeyim; Hani etrafınızda düz saçlı arkadaşlarınız vardır ya onların saçı gibi oluyor doğal düz saçlı gibi oluyorsunuz:) Islanmadığı ve havadan dolayı nemlenmediği sürece de sorun yok yıka kurut çık. 
Evdeki saç kurutma makinem bu iş için yeterli olmadığından yani ısısı düşük olduğundan Profesyonel bi makine alayım dedim. Sağolsun bir arkadaşımda iki tane varmış birini bana gönderdi bildiğiniz salonlarda kullanılan fön makinelerinden. Yıkadıktan sonra havluyla suyunu alıyorum saç serumumu sürüp kurutuyorum 10 dakikada tüm saçım kuruyor. Resimde de gördüğünüz gibi düz parlak sakin saçlarım oluyor. Saçları şekil almayan kabaran herkese tavsiye ederim uzman ellerde yaptırırsanız sonuç harika oluyor. 
Uzun bir yazı oldu umarım işinize yarar. Sorularınız olursa İnstagram dan sorabilirsiniz orada daha aktifim sıkılmadan yanıtlarım.
Hoşçakalın..



39 yorum:

  1. Çok faydalı bir yazı olmuş elinize emeginize sağlık 😊😙

    YanıtlaSil
  2. ya ne güzel ama bu işi iyi bilen birine denk gelmişsiniz şanslısınız. nerede kime yaptırıldığı çok önemli, bir arkadaşımın saçları mahvoldu. sizinki maşallah, harika duruyor =) güle güle sağlıkla kullanın yeni saçınızı =)

    YanıtlaSil
  3. merhaba :) bazı teknik sorunlardan ötürü blogumu kapatıp yenisi açmak zorunda kaldım. Sizide takip ediyordum. Yeni bloguma bekliyorum. nesinblogu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor:)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba saçım o kadar gür ve kıvırcık ki ben de her seferinde yaptırmayı düşünüp kanserojen diye vazgeçenlerdenim. Yazınız benim için çok aydınlatıcı oldu.. Acaba bu işlemin ne kadar tuttuğunu ve kullanılan malzemenin markasını paylaşabilir misiniz biz de o yönde araştırmalarımıza devam ederiz :) Çok teşekkürler yazınız için

    YanıtlaSil
  6. Blog sacmaligina devam kendiniz yazip kendiniz okuyosunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı okuyup yorum yaptığınız için teşekkürler ;))

      Sil
    2. Yazıyı okuyup yorum yaptığınız için teşekkürler ;))

      Sil
  7. Merhaba hangi ürünü kullandı kuaförünüz acaba

    YanıtlaSil
  8. Saçlarınız ince telli ve özellikle çabuk yıpranıyorsa brezilya fönünden uzak durun! Ben yakın zamanda brezilya fönü yaptırdım resmen mahvettim saçlarımı. Bir arkadaşımın tavsiyesi ile katkısız doğal keratin setlerini uygulayarak kestirmeden kurtuldum ama siz siz olun brezilya fönü yaptırmayın yaptırdıysanız da evde keratin bakımı yapın. Ben Liquid Keratin markası kullandım Aklınızda olsun. Saç önemli herkesin eline bırakmayın.

    YanıtlaSil
  9. Yorumlarınız çok faydalı oldu teşekkürler...

    YanıtlaSil
  10. Hangi kuafor yazdirdi size bunlari?? Zannedersin yeni gezegen kesfetmis salla babam salla

    YanıtlaSil
  11. Brezilya fönü hakkında bilgilendirici bir yazı olmuş.Teşekkürler👌

    YanıtlaSil
  12. bu konuda sürekli araştırma içerisindeydim denemediğim marka kalmadı saçlarımda kırılma dökülme kurumalar ve açtırmadan kaynaklı sorunlar vardı şuan liquid keratin diye bi markanın özel setini kullanıyorum şiddetle tavsiye ederim..

    YanıtlaSil
  13. Sanırım keratin eczanesi ürününü ilk kullananlardanım ben çok memnun kaldım oldukça etkili ürünleri var ben saçlarıma saf keratin serum yüklemesi yaptım ama sonrasında dökülme seti kullanıcam herkese tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  14. Ben içerisinde saf keratin olduğu için saç uzatma setini almıştım gözenek açıcı ile beraber yağ gerçekten çok etkili oluyor şampuan zaten bir harika daha önce böyle bir şey kullanmadım saf keratinde saçlarımın kırıklarını onardı sanırım 2 haftalık tedavinin sonunda önce kırıklarım gittiği için bi 2 3 cm, yağ ve gözenek açıcıdan sonra da 1 ayın sonunda sanırım 5 6 cm saçım uzayacak çok hoşuma gitti

    YanıtlaSil
  15. Brezilya fönünden sonra yaptığım doğal keratin bakımını ben keratin eczanesinden aldığım saf keratin serum kullanarak yapmıştım saçlarımı gerçekten çok iyi toparladı ayrıca dökülme karşıtı ürünleri de var size de tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  16. ben keratinli onarıcı full set kullanarak hem saçlarımı onarıyorum hemde hızlı uzamasını sağlıyorum

    YanıtlaSil
  17. Güzel bir makale olmuş ama çalışan bir bayan olduğum için böyle karışımlar yapacak zamanım olmuyor. bende nette araştırırken saç bakımı ve onarma konusunda keratinli onarıcı full seti buldum ve akşam uyguluyorum sabah duruluyorum ve güne hazırım. zahmetsiz ve kolay saç onarma için tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  18. Saça uygulanan bırezilya fönünün sonrasinda nasil bir şampuan kullanilir keratin ve argan yağlı deniliyor birde tuzsus şanpuan markalari hangileri yardimci olursanız sevinirim şimdiden tşk ederim

    YanıtlaSil
  19. Bende keratin yaptirdim ama o kadar gozlerim yandiki anlatamam

    YanıtlaSil
  20. Internette arastirdim evde yapanlar varmis ama hangi marka guvenilir bilmedigim icin denemedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım sen sanırım saçlarını kalıcı düzleştirmek için brezilya fönü keratini yaptırmışsın saçlarına bu işlem farklı bir işlem içeriğinde formaldehit adında kanserojen bir madde var gözlerinin yanması normaldir ama evde keratin bakımı saçları onarmak için kullanılır eğer bu yaptırdığın işlem sornasında saçların çok yıprandıysa www.keratineczanesi.com sitesine bakmanı öneririm whatsapp'tan saçlarının son durumunu at yardımcı oluyorlar hemen ben uzun süredir kullanıyorum çok memnunum

      Sil
    2. Melek Aydın araştırdım uzun süredir demişsin ama bu site yakın bir zamanda kurulmuş 1 yıl öncesi bile yok biraz tereddüt ettim bu yüzden.

      Sil
  21. Ben keratin bakımımı evde kendim yapıyorum önce kuaförde yaptırıyordum ama onlarda kimyasal içerik olduğunu ve belli sürelerde yaptırmazsam saçımın daha kötü olucağını sonradan öğrendim çünkü yaptırdıktan 3 ay sonra falan saçlarım yaptırmadan öncekinden çok daha kötü bir hal aldı o yüzden araştırdım ve doğal keratin seti yapmam gerektiğini gördüm hemen liquid keratin den şipariş verdim kullanınca zaten farkı anladım ama yinede denemek için seti kullanıp 4 ay falan ara verdim saçlarım hala sıkıntısız kalıcı bir etki yani diğeri gibi belli süre sonra daha kötü yapmadı saçlarım için artık başka bir ürün kullanmıyorum bakımından şampuanına kadar saçlarımda sadece liquid keratin kullanıyorum artık. Tabi bunlar bu saçı düzleştiren tamamen kimyasal ve fönden oluşan olay değil sadece bakım için olanlardan bahsediyorum.

    YanıtlaSil
  22. intense saf keratin anlatılmaz yaşanır ürünleri bulmakta zorlanan arkadaşlar için https://www.keratineczanesi.com

    YanıtlaSil
  23. Ben sürekli evde kullanıyorum keratin ürünleri arada bakım için set alıyorum normalde sadece liquid keratin şampuan saçta kalan krem ve liquid keratin fön sütünü kullanıyorum. Ama bu düzleştiren ve saça zarar veren bakım değil tabi bakım ve onarım için kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  24. Saçlarım sürekli bakım istiyor boyadan ve yaptığım işlemlerden çok yıprandığı ve kuruluklardan kaynaklı olarak ama kullandığım hiçbir ürün saçlarım için tam bir çözüm olmadı Hindistan cevizi yağı falan kullandım saçımdayken saçımı yumuşattı ama yıkadığımda sert ve yıpranmalar geçmiyor tavsiye üzerine doğal keratin denedim saçlarım da yıpranmalar ve sertlik kalmadı patentli olanından aldım doğal bir şekilde kullanıyorum saçlarım sonunda istediğim şekilde yumuşak ve yıpranmışlık yok rahat rahat istediğim işlemi boyamayı yapıyorum ve kuaförüm bile kullandığım ürünlerden almaya karar verdi saçımdaki farkı gördüğünde. Artık saç bakımım için patentli keratin kullanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi markayı kullandınız acaba isim verirseniz sevinirim

      Sil
  25. Saçlarımdaki yıpranmalardan kesmeden kurtulmak için doğal keratin kullanıyorum. Saçlarımdaki yıpranma kalmıyor doğal keratin sayesinde bunun yanı sıra uzama da oluyor evde keratin botoksu yapmak için patentli keratin vazgeçilmezim oldu. Saçlarım ilk defa bu kadar sağlıklı, bakımlı ve uzunlar.

    YanıtlaSil
  26. yıpranmış ve kırılmış saçlarıma ben intense keratin eczanesinin keratin bakım setini kullanıyorum hem doğal ürün hem de kuaförlerdeki kimyasal işlemlere para vermiyorum.

    YanıtlaSil
  27. Saçlarınız yıpranmaması için mutlaka ama mutlaka keratin bakımı yapmalısınız, daha çok memnun kalacağınızı söylemek isterim.
    Brezilya Fönü

    YanıtlaSil
  28. Dalin sampuanin içinde sls yani sodyum lauret sulfat var .Arkasında içerik kısmını okursanız görebilirsiniz.tuzsuz şampuan değil yani oda

    YanıtlaSil
  29. Inanki bende 1hafta once yapitirdim inanki cok menmun kaladim

    YanıtlaSil
  30. instagram hesabınız nedir

    YanıtlaSil
  31. saçlarıma açtırma işleminde sonra kopmalar yıpranma oldu daha sonra kestirmeye karar vermiştim ki karşıma liquıd keratin markası çıktı ürünleri deneyeyim dedim ne de olsa kaybedecek bir şeyim kalmamıştı. botoks setlerini kullandıktan sonra benim için mucizevi ürünler oldular. saçlarımı o kadar güzel onarım ve yapılandırma yaptılar ki şuan yüzüm nasıl gülüyor saçlarında sorun olan herkese çözüm oluyor bence kullanmanızı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  32. Ben önce kuaförde yaptırıyordum saç botoksumu ama istediğim sonuçları alamayınca evde kendim yapmaya karar verdim baya araştırdım deneme için bir çok ürün aldım sonunda gerçekten işe yarayan ve saçlarımı canlandıran güçlendiren ürünü buldum belli aralıklarla kullanıyorum doğal keratin saç botoksu nu artık saçlarımda keratin ürünleri dışında bişey kullanmıyorum liquid keratin şampuan saçlarımdaki yağlanmayı geçirdiği için onu hiç bırakmıyorum artık genel olarak saçlarım için çözüm buldum evde olduğu için de kolay ve rahat oluyor.

    YanıtlaSil