11 Aralık 2014

Argan Yağı




  ARGAN YAĞI


Ne çok duyuyoruz bu argan yağını dimi?

Evinde argan yağlı bilmem ne olmayan el kaldırsın :) Ay her şeylerde herşeyin argan yağlısı var. Neredeyse tuvalet kağıtlarına bile argan özlü diye ibare koyacaklar. Ben bu durumdan şikayetçiyim! Argan yağının ne kadar zor elde edildiğini, ağaçlarının bile koruma altına alındığını biliyorum. Fas'a gidip alırsanız bile 100 ml bilmem kaç euro, bunun soğuk presi var falanı var filanı var. E böyle bir yağ nasıl oluyor da sıvı sabunun içine dahi giriyor??

Saf argan yağı diye neler satıyorlar kim bilir adam tutturmuş %100 saf abla diyor yeminler ediyor isim vermiciiim. Bi kere argan saf olarak kullanılamaz! Cilt tarafından emilmesi için illa ki seyreltilip işlenmesi gerek. Evet seyreltilmesi demek başka yağların içine karıştırılması demek ve bu yağların da kaliteli yağlar olması gerek. Tabi ki gidip laboratuvarda test ettiremeyiz ama araştırmadan Almayın arkadaşlar almayın kanmayın. Şimdi beni taşlayacaklar belki ama öyle üzgünüm 7 tl ye 30 ml argan yağlı saç serumu olur mu allasen :)

Evet çok faydalı saçlara tırnaklara cilde inanılmaz etkileri var. Ama orjinalini ya da Şöyle söyleyelim içinde gerçek argan yağı olan yağlar alalım.

Kızlar çok güvendiğiniz bi markadan, sertifikaları olan güvenilir bi yerlerden alın yoksa yüzünüze pamuk yağı ya da ayçiçek yağı sürüyor olabilirsiniz amman diyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder