27 Temmuz 2015

LİMONLA TIRNAK BAKIMI

Merhabalar 
Bitavsiyemvar
Hangimiz istemiyor kırılmayan bakımlı tırnakları. Evde bütün işi kendim yapıyorum, camlar, halılar, koltuklar silinir, bulaşıklar makinede yıkanır ama tencereler tavalar, makineye girmeyen sığmayan kap kacak eldivensiz elde yıkanır. Ve ayda bir defa tüm evi elimle silerim !!  O suyun içinde çamaşır suyu ve yer silme deterjanı olur. Yani düşünün ellerimin ne kadar hırpalandığını :((
Dolayısıyla tırnaklar ve eller fecaat :((
Ama bakımını asla ihmal etmem!!
Ellerime krem sürmeden yatmam ama tırnaklar için bu yeterli değil.
Tırnaklar için ayrıca Bakım yapmak gerekiyor. Ben mutfakta yapılan bakım kürlerine bayılıyorum ve bu da onlardan biri.
İşte size çok kolay ve en etkili yollardan birini veriyorum :))


                                                                                                                                                                                   

Limon!!!
C vitamini faydalarını saymayacağım ama limonun tırnaklara ve ellere inanılmaz yarar sağladığını belirteyim.Tırnaklarınız sigaradan veya ojeli olduğu için havasızlıktan sarardıysa, çabuk kıyılıyorsa uzatmaya çalışıyorsanız. Ya da benim gibi ojesiz de güzel olsun diyorsanız vereceğim pratik tarifi haftada iki defa uygulayın faydasını hemen Göreceksiniz.
Salataya sıktığınız, limonata yaptığınız limonun posasını atmayın, içine biraz zeytin yağı damlatın isterseniz tuz da atabilirsiniz tuz tırnakları daha da sertleştirecektir. Bu yaptığınız karışımla ellerinizi iyice ovuşturun 15- 20 dakika bekleyip yıkayın.
Ben resimde görüşünüz gibi sıkılmış limon kabuğunun içinde karıştırıp ellerimi ovduktan sonra tırnaklarımı daldırıyorum içine bekliyorum bi 15 dakika sonra yıkayıp krem sürüyorum.
Ayda bir defa da limon bakımından sonra tırnaklarımın üzerine Bepanthol sürüyorum iyice emene kadar bekliyorum ;) Tabi ki bunların hepsini gece yapıyorum ki ellerim tekrar suya girmesin. Bir de Atlas Faktörü var oğlum pek bi yaramaz olduğu için böyle işler ancak o uyuyunca mümkün olabiliyor :))  Resimde gördüğünüz gibi tırnaklarımda oje yok ama beyaz !! Işte bunu limona borçluyum:))
Umarım işinize yarar.
Hoşçakalın..

1 yorum:

  1. Tırnak bakımı benim için de çok önemli. Kendimle ilgili en büyük zamanı ellerim ve tırnaklarım için ayırırım.Paylaşım için teşekkürler:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil