12 Ağustos 2015

KAKAO YAĞI SAÇ MASKESİ-COCOA BUTTER

Merhabalar
Bitavsiyemvar..
Benim bu aralar favori maskem olan çok sevdiğim, Kuru saçlara nem bombası sağlayan ve saçlara muhteşem bir parlaklık veren Kakao Yağı maskesini paylaşayım istedim:)


Kakao bildiğimiz gibi Güney Afrika da Batı Afrika da yetişen bir ağaç. Kakao yağı da bu ağacın çekirdeklerinden elde ediliyor. Kakao yağı çikolata yapımından sonra en fazla kozmetikte kullanılıyor.
En bilindik özelliği ise hızlı bronzlaşma sağlaması. Evet bende denizde kullananlardanım :) Ama şunu belirteyim yalnız kakao yağının koruyucu etkisi yoktur!! Güneş koruyucu kremden sonra sürmek gerekir aman dikkat!!
Kakao yağının saf hali resimde gördüğünüz gibi tereyağı gibi katıdır. Sıvı olanlar seyreltilmiştir, başka yağlarla karıştırılmıştır falan. Orjinali katıdır benim saçıma kullandığımda katı. Bu yağı aktardan alıyorum. Siz de güvendiğiniz bir aktardan kolayca bulabilirsiniz.
Gelelim saçlardaki etkilerineee 





Nemsiz saça nem verir. Boyadan, ısıyla sürekli şekil vermekten nemini kaybetmiş kurumuş saçlara ya da benim ki gibi doğuştan kuru olan ve boyadıkça işlem gördükçe daha da kuruyup çalıya dönen saçlara muhteşem nem veriyor.
Kıvırcık saçların bakımı zordur elektriklenir, kabarır ve yapı itibari ile kıvırcık saç zaten kurudur dolayısıyla çabuk kırırlır.. işte kıvırcık saçların bütün bu sorunlarını düzenli kullanımda en aza indiriyor. 
Sert saçları yumuşatıyor. En iyi saç kreminden evla bence.
Saç derisi problemli olan kaşınan, tahriş olan saç diplerindeki problemleri yatıştırır.
İnce telli saçlar daha çok dökülür, ince telli saçlardaki bu dökülmeyi de azaltır.
Yani hasar görmüş yıpranmış nemini kaybetmiş saçların bakımı için elinizin altından eksik etmemeniz gereken bir bakım yağı bana göre. Yağlı saç tipindeki arkadaşların uygulamasını tavsiye etmem!!
Evet aktardan ya da başaka bir yerden alabilirsiniz:) Kakao yağımızdan bir miktar bi kabın içine alıp Benmari usulü eritiyoruz. Eriyen yağı ılık ılık saçlarımıza sürüp 20 dakika bekliyoruz sonra yıkıyoruz.
20 dakikayı geçirmeyin çünkü yağ tekrar donmaya başlıyor ve saçtan temizlemek zorlaşıyor.
Ben gördüğünüz şişeyi, sıcak su dolu olan cezvenin içine koyuyorum iki üç dakika sürmeden eriyor zaten. Eridiğini görünce şişeden elime döküp saçlarıma sürüyorum. Sıcak suya koyuyorum dikkat edin kaynayan suya değil!! Kaynatmamak gerek siz isterseniz benmari usulü yapın keyfinize kalmış:)
Yeterince yağı aldıktan sonra Şişenin ağzını kapatıp kaldırıyorum. Böyle daha pratik oluyor başak kap kacak kirlenmemiş oluyor ve kakao yağım hiç zayi olmuyor. 
Miss gibi kokan haftada sadece 20 dakikamı alan muhteşem bakım sırrımı da verdim:)
Yalnız düzenli kullanmak şart haftada iki de yapabilirsiniz ama bi kerede olmadı deyip bırakmayın.
Umarım işinize yarar.
Hoşçakalın..









7 yorum:

  1. Güzel bir yazı olmuş cnm bende alıp deneyebilirim benimde saçlarım uzun, kalın telli ve serttir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sertliği Alıp yumuşatıyor mutlaka denemelisin 😉

      Sil
  2. Evet biz de hep bronzlaşmak için kullanırdık. Saçımın neme ihtiyacı var zeytinyağ kullanıyordum bir de kakao yağını da ekleyeyim.

    YanıtlaSil
  3. Evet biz de hep bronzlaşmak için kullanırdık. Saçımın neme ihtiyacı var zeytinyağ kullanıyordum bir de kakao yağını da ekleyeyim.

    YanıtlaSil
  4. Kakao yağını bende kullanmıştım güzel bir nemlendirici ve bronzlaştırıcı :)) Blogunuzu takipteyim bana da beklerim
    http://petunyanincizimaceralari.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil